van futloze jonge meid
naar holistisch Orthomoleculaire Therapeut 

Over Koosje

Nadat ik door mijn dokter voor de 100ste keer de deur was gewezen besloot ik zelf op onderzoek te gaan. Ik wist zeker dat mijn klachten een oorzaak hadden, ik wist zeker dat een vrouw van 21 zich niet dood moe moest voelen en ik wist zeker dat die opgeblazen buik waardoor ik negen maanden zwanger leek niet iets was waar ik de rest van mijn leven mee door ging lopen.

Ik kwam op het punt dat ik er genoeg van had. Ik wilde weer die energieke, vrolijke vrouw zijn die lekker in haar vel zat. Als je gezond bent heb je duizend wensen, maar als je ziek bent dan heb je er maar één.

En dus besloot ik eigenwijs als ik altijd ben geweest, zelf de antwoordden voor mijn klachten te zoeken.

Ik implementeerde alles wat ik kon vinden in de boeken die ik verslond en merkte dat ik meer energie kreeg. Stap voor stap kwam ik uit de vicieuze cirkel van lage energie en vage klachten (opgeblazen buik, moe, pijn in mijn gewrichten, obstipatie, slechte huid), ik begreep steeds meer wat gezonde voeding inhield. Het allerbelangrijkste ik ging weer luisteren naar wat mijn lichaam te zeggen had.

Vallen en weer sterker opstaan,
ik leerde op de harde manier.

Toch bleef ik af en toe last houden van ‘vage klachten’ die doktoren graag afschrijven als prikkelbaar darm syndroom (PDS). Een diagnose die totaal niet bevredigend was voor mij. Ik wilde weten WAAR deze klachten vandaan kwamen. Welke onderliggende oorzaak zorgde voor het uit balans raken van mijn darmen. Maar dit antwoord kon ik niet 1,2,3, vinden op het internet of in de boeken die ik las. Er waren zoveel tegenstrijdige geluiden over wat nu gezonde voeding zou zijn dat ik door het bomen het bos niet meer zag.

Investeren in mijn gezondheid het was geen makkelijk proces, maar tegelijkertijd het mooiste cadeau dat ik mijzelf kon geven. Ik ben blij dat ik nu dagelijks bewust werk aan mijn gezonde levensstijl en dat ik daar nu ook de vruchten van mag plukken. Door te investeren in mijn gezondheid, ben ik de vrouw met altijd een lach op haar gezicht. Voel ik mij sterk, zelfverzekerd en cliché maar waar heb ik respect voor mezelf.

Het is niet zo dat ik nooit meer last heb van mijn darmen, mij nooit meer moe voel of dat ik uit balans kan raken. Maar de grootste winst is dat ik nu begrijp wat ik moet doen om mijn lichaam & darmen terug in balans te brengen. Door de juiste producten te eten voedt ik mijn lichaam waardoor het in staat is zichzelf te herstellen.

Mijn vrienden beschrijven mij altijd als vrolijk en stralend persoon die altijd voor hun klaar staat ook al werk ik mezelf met gemak drie slagen in de rondte. Ja, over mijn eigen grenzen heen gaan lijkt mij makkelijker af te gaan dan even niets doen. Ik ben dan ook heel blij met mijn huidige partner die af en toe voor mij op de rem trapt. Ik vind het heerlijk om af en toe echt alleen te zijn, dan kan ik echt opladen en even alle prikkels los laten. Ik omschrijf mezelf niet als een kat uit de boom kijker, maar ik luister, absorbeer wat er gezegd wordt liever dan dat ik aan het woord ben.

Als je me zou kennen zou je weten dat …

  • $Mijn bijnaam Koos Verstappen is (en niet alleen omdat ik F1 fan ben).
  • $Ik ooit F16 piloot wilde worden en 2x heb gesolliciteerd
  • $Ik geen gluten kan verdragen, en al 12 jaar glutenvrij eet
  • $Ik een echt paarden meisje ben en ooit trainde voor olympisch goud.
  • $Ik het gelukkigste ben bij tropische temperaturen