Orthomoleculaire Geneeskunde

Ben jij geïnteresseerd in orthomoleculair therapie? Als ervaringsdeskundige, erkend MBOG orthomoleculair therapeut, weet ik als geen ander hoe wanhopig je kunt zijn als je dagelijks rondloopt met gezondheidsklachten en de huisarts niks meer voor je kan betekenen. Gelukkig was orthomoleculair therapie voor mij de oplossing.

Wil jij ook meer weten van deze complimentaire therapie en wat ik voor jou kan betekenen?

Holistisch visie voor langdurig resultaat

De gezondheid van het lichaam is niet alleen afhankelijk is van het behandelen van fysieke klachten, maar ook van het optimaliseren van andere aspecten in de fysiologische omgeving voor het lichaam.

3 jaar deskundige ervaring

Als zowel gecertificeerd MBOG therapeut als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is om door de molen van onbegrepen klachten te gaan. Ik help jou graag deze klachten om te draaien.

Een persoonlijk plan dat bij je past

Kom met een unieke en op wetenschap gebaseerde aanpak achter jouw persoonlijke oorzaken (o.a. door mogelijke labonderzoeken).

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een complimentaire benadering van gezondheid die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en biochemie. Deze orthomoleculaire geneeskunde richt zich zich op het creëren van een optimale fysiologische omgeving voor het lichaam, terwijl reguliere geneeskunde zich richt op het behandelen van specifieke ziekten en aandoeningen. Het doel van orthomoleculaire geneeskunde is het aanvullen van voedingsstoffen in het lichaam om een optimale gezondheid te bevorderen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Met orthomoleculaire therapie voorzie je het lichaam van de optimale hoeveelheid voedingsstoffen die het nodig heeft om ziekteprocessen tegen te gaan en genezingsprocessen te bevorderen. Het lichaam heeft een natuurlijk vermogen om zichzelf te genezen en te herstellen, de therapie richt zich dan ook op het ondersteunen van dit proces.

Het woord “orthomoleculair” werd in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling. Het woord is samengesteld uit orthos (‘goed’ of ‘juist’) en moleculair (‘samenstel van moleculen’). Orthomoleculair betekent dus: de juiste moleculaire omgeving.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Als orthomoleculair therapeut ga ik op zoek naar de oorsprong van de klacht en kijkt hierbij naar het hele lichaam en de leefomgeving. Mijn rol is om jou te helpen bij het vinden van de optimale balans van voedingsstoffen in het lichaam, zodat het lichaam kan genezen en gezond kan blijven. Er zijn verschillende manieren waarop het lichaam kan worden gestimuleerd om zichzelf te genezen, zoals:

Z

Gezonde voeding: Het eten van een gezond en uitgebalanceerd dieet kan helpen om het lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om zichzelf te herstellen en te genezen.

Z
Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de algehele gezondheid te bevorderen, waardoor het lichaam beter in staat is om te herstellen.
Z
Ontspanning en stressvermindering: Stress kan een negatieve invloed hebben op het immuunsysteem en het vermogen van het lichaam om te genezen beperken. Ontspanningsoefeningen en stressverminderingstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen en het lichaam te ondersteunen bij het proces.
Z
Natuurlijke geneesmiddelen: Sommige kruiden, plantenextracten en andere natuurlijke geneesmiddelen worden gebruikt om het lichaam te ondersteunen bij het genezingsproces. Deze kunnen worden voorgeschreven als onderdeel van orthomoleculaire therapie of worden gebruikt als onderdeel van andere alternatieve geneeswijzen.

Is orthomoleculaire therapie geschikt voor jou?

Orthomoleculaire therapie is geschikt voor jou als je op zoek bent naar een natuurlijke en complimentaire benadering van gezondheid en welzijn. Naast het behandelen van darmklachten kan orthomoleculaire therapie ook worden ingezet bij een breed scala aan andere klachten en aandoeningen.

Wanneer je kunt kiezen voor een orthomoleculair therapeut:

  • ZVermoeidheid en gebrek aan energie;
  • ZDarmproblemen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS) en de ziekte van Crohn;
  • ZOvergewicht en obesitas;
  • ZHuidproblemen zoals eczeem en acne;
  • ZHormonale disbalans zoals PMS en menopauze symptomen;
  • ZStress en burn-out;
  • ZSlaapproblemen;
  • ZAllergieën en intoleranties;
  • ZOntstekingen en auto-immuunziekten.
  • ZLong-Covid & Post Viraal Syndroom

Zij gingen jou al voor!

Aan de slag?

Stap 1
Een mini consult

Ben je benieuwd wat ik zou kunnen betekenen voor jouw klachten met orthomoleculaire therapie? Plan een gratis en vrijblijvend kennismaking van 30 minuten en ontdek of mijn werkwijze aansluit op het gebied van jouw klachten. Het is belangrijk dat je een klik voelt. Immers ga je een langere samenwerking aan en moet je 100% committent voelen bij de adviezen die ik je geef.

Stap 2
Een uitgebreid intake-gesprek

We brengen je algehele gezondheid in kaart door middel van een uitgebreide vragenlijst. Samen bepalen wij welke onderzoeken gedan moeten worden. Dit kan een ontlastingsonderzoek, een SIBO blaastest of bloedonderzoek zijn, afhankelijk van de klachten. Aan de hand van de resultaten wordt het behandelplan bepaald. Het behandelplan is inclusief supplementen en voedingsadvies.

Stap 3
Aan de slag

Met het behandelplan uit het intake en de extra data uit de gedane onderzoeken gaan wij van start. De behandeling zal verschillende fases kennen, elke fase wordt utivoerig besproken, gemonitord en geëvalueerd. Belangrijk is dat jij tijdens het proces het gevoel hebt hier samen in te staan.

Stap 4
Monitoren & nazorg

Ik vind tussentijd contact erg belangrijk. Ik weet als geen ander hoe het voelt om niet serieus genomen te worden. Hoe fijn is het als je met vragen en twijfels altijd bij iemand terecht kan. Hierom heb ik ook het darmtraject ontwikkeld, ik wil je 100% de begeleiding geven die je nodig hebt.

FAQ

Kosten los consult?

De kosten voor een los consult, 60min, bedraagt €150,-.

Hou er rekening mee dat met een enkel consult jij je gezondheidsklachten niet gaat verbeteren. Ik werk daarom liever met een 3- of 7-uur pakket of het Blije Buik traject

Wordt orthomoleculaire therapie vergoed?

Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je een deel van het orthomoleculair consult vergoedt krijgt, een verwijzing van een huisarts is hiervoor niet nodig. Je eigen risico blijft intact bij het aanspraak maken van aanvullende vergoedingen. Kijk hier of je voor een vergoeding in aanmerking komen kan.

Is orthomoleculaire geneeskunde wetenschappelijk onderbouwd?

Orthomoleculaire geneeskunde is een wetenschappelijk onderbouwde benadering van gezondheidszorg, gebaseerd op biochemie. Het is dus niet correct om het te bestempelen als een ‘alternatieve’ vorm van geneeskunde. Er wordt dagelijks veel wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd op PubMed over de invloed van vitamines en mineralen op de gezondheid. Deze kennis wordt steeds vaker toegepast in reguliere geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan de rol van calcium bij botontkalking, vitamine B12 voor een gezond zenuwstelsel, vitamine D en vermoeidheid, de rol van d-mannose bij blaasontsteking, en magnesium bij krampen. Dit laat zien dat de orthomoleculaire benadering steeds meer geaccepteerd en ingezet wordt in de reguliere gezondheidszorg.

Wat is het verschil met de reguliere geneeskunde?

Het belangrijkste verschil tussen orthomoleculaire geneeskunde en reguliere geneeskunde is de benadering van gezondheidszorg. Reguliere geneeskunde richt zich voornamelijk op het behandelen van symptomen en ziektes met behulp van medicijnen, chirurgie en andere technologische interventies. Orthomoleculaire geneeskunde daarentegen richt zich op het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van ziektes door middel van een gezonde voeding, het gebruik van voedingssupplementen en andere natuurlijke middelen. Het is belangrijk om op te merken dat beide benaderingen waardevol kunnen zijn en dat ze elkaar niet uitsluiten. Het is mogelijk om reguliere geneeskunde te combineren met orthomoleculaire geneeskunde om zo de best mogelijke gezondheidszorg te krijgen.

Is een orthomoleculaire therapeut een arts?

Een orthomoleculaire therapeut is over het algemeen geen arts, maar heeft vaak wel een medische achtergrond en is opgeleid in de orthomoleculaire geneeskunde. Dit kan bijvoorbeeld een arts, apotheker, diëtist of natuurgeneeskundige zijn die zich verder heeft gespecialiseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire therapeuten zijn opgeleid om te werken met voedingsstoffen, voedingssupplementen, detox en andere natuurlijke middelen om de gezondheid van hun patiënten te verbeteren en te ondersteunen. Ze richten zich op het vinden van de oorzaken van gezondheidsproblemen en op het creëren van een gezonde en optimale fysiologische omgeving in het lichaam.

Is het traject inclusief of exclusief supplementen?

De prijs is exclusief supplementen. Dat komt doordat het soort supplementen afhankelijk is van de klachten en dus per persoon afhankelijk is. Pas na een uitgebreid intake gesprek kan ik bepalen welke fasen doorlopen moeten worden en welke supplementen daarbij nodig zijn.