Gezondheidscheck

Inzicht in jouw gezondheid met een uitgebreide gezondheidscheck? Laat de voedingswaarden van jouw lichaam in beeld brengen met behulp van een bloedonderzoek. De gezondheidscheck is een kans om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen hoe je lichaam functioneert. Met een bloedonderzoek worden essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten geanalyseerd. Door deze waarden te meten, krijg je een nauwkeurig beeld van jouw gezondheid en kun je de juiste stappen zetten richting een gezonder en energieker leven. Test je gezondheid!

gezondheidscheck-kooszorgenloos

Laagdrempelige controle

Met de gezondheidscheck kun je eenvoudig en zonder verwijzing van de dokter jouw gezondheid controleren en verbeteren.

Persoonlijk plan op maat 

Je ontvangt  een gepersonaliseerd plan dat gericht is op het verbeteren van jouw gezondheid op een manier die voor jou het meest effectief en haalbaar is.

Holistische benadering

Vanuit een holistische benadering streef ik naar langdurige resultaten en een beter begrip van de diverse leefstijlfactoren die van invloed zijn op jouw gezondheid.

Wat is een gezondheidscheck?

Een gezondheidscheck is veel meer dan alleen een routinecontrole. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen hoe je lichaam functioneert. Het is goed om af en toe een bloedonderzoek te doen. Of je nu klachten ervaart of niet, het is altijd fijn om te weten hoe gezond je in het leven staat. Je bloed is tenslotte de spiegel van je gezondheid.

De resultaten van een gezondheidscheck kunnen je inspireren om bewuste keuzes te maken voor een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl. Misschien ontdek je dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, waardoor je je vermoeid voelt of vatbaarder bent voor ziektes. Door dit inzicht kun je gerichte aanpassingen maken in je voedingspatroon en voedingssupplementen overwegen om je lichaam de ondersteuning te geven die het nodig heeft.

Welke inzichten haal ik uit een gezondheids test? 

Een bloedonderzoek kan verschillende soorten gezondheidsinformatie opleveren, afhankelijk van de specifieke tests die worden uitgevoerd. Hier zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsinformatie die met een gezondheids test kunnen worden verkregen:

    Z

    Algemene gezondheidsstatus: Een bloedonderzoek kan een algemene beoordeling geven van je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld informatie bieden over je bloedceltellingen, hemoglobineniveau (geeft informatie over zuurstoftransport), bloedstollingsfunctie en andere parameters die je algemene gezondheidstoestand weerspiegelen.

    Z

    Orgaanfuncties: De gezondheids test kan ook informatie geven over de werking van verschillende organen in je lichaam. Bijvoorbeeld, leverfunctietests meten de niveaus van leverenzymen en bilirubine om de levergezondheid te evalueren. Nierfunctietests meten creatinine- en ureumgehaltes om de nierfunctie te beoordelen. Deze tests kunnen helpen bij het opsporen van lever- of nieraandoeningen.

    Z

    Metabolische gezondheid: Bloedonderzoek kan informatie verschaffen over je metabole gezondheid. Dit omvat metingen van bloedsuikerspiegel (glucose), cholesterolwaarden (HDL, LDL), triglyceriden en andere lipidenprofielen. Deze metingen zijn belangrijk bij de diagnose en controle van aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en andere stofwisselingsstoornissen.

    Z

    Ontstekingsniveaus: Bloedonderzoek kan ontstekingsmarkers meten, zoals C-reactief proteïne (CRP) of bezinkingssnelheid van de erytrocyten (BSE). Verhoogde niveaus van deze markers kunnen wijzen op ontstekingsprocessen in het lichaam, zoals infecties, ontstekingsziekten of auto-immuunziekten.

    Z

    Vitamines & mineralen: Tot slot geeft de gezondheidscheck je inzicht in de status van vitaminen & mineralen zoals methylering (B12, folaat), vitamine D, zink en magnesium. Met deze inzichten onderscheid ik mij ook van de reguliere bloedwaardentesten van de huisarts die deze waarden over het algemeen niet testen.

    Doe de gezondheidscheck!

    Altijd al willen weten hoe het met jouw Vitamine D status is? Of hoeveel invloed jouw levensstijl op je lever heeft? Leer de geheimen van jouw lichaam te kennen zodat jij bewustere keuzes kunt maken voor een gezonde leefstijl.

    Hoe werkt de gezondheidscheck?

    Intake consult

    Je begint met het inplannen van een intake gesprek, zodat wij kunnen bespreken wat jouw doel en het uitgangspunt van jouw gezondheidscheck is. Samen besluiten we vervolgens welke onderdelen er getest gaan worden. Indien je een fysieke afspraak hebt gemaakt, kunnen we ook direct al bloed laten afnemen bij mij in de praktijk.

    Tweede consult

    Na gemiddeld twee weken komen we samen om de uitslag van de gezondheidscheck te bespreken. Op basis van de inzichten heb ik een persoonlijk plan op maat voor jou gemaakt zodat jij jouw gezondheid verder kunt optimaliseren met voeding en indien nodig met suppletie.

    Vervolgsessie

    Na ongeveer 6 weken hebben we een follow-up gesprek om jouw gepersonaliseerde trainingsplan te evalueren. Indien nodig passen we jouw voedings- en suppletieplan aan voor een optimale gezonde levensstijl die bij jou past.

    FAQ

    Wat zijn de kosten van de gezondheidscheck?

    De kosten voor dit traject zijn afhankelijk van de gekozen testen die ik samen met jou in het eerste consult zal afstemmen. De twee consulten en het maken van een persoonlijk voeding- en suppletieplan is €275,-. Deze prijs is dus exclusief te gezondheidstesten.

    Voor wie is de gezondheidscheck geschikt?

    Als je geinteresseerd bent in je gezondheid en meer wilt weten over je lichaam is het aan te raden om een gezondheidscheck te laten doen. Hiermee kun je ontdekken hoe het nu echt met jouw gezondheid gesteld is en welke stappen je nog kunt zetten, zowel met voeding als met leefstijl.

    Wat is een bloedwaarde?

    Een bloedwaarde is een biologische indicator in je bloed die de interne toestand van je lichaam weerspiegelt. Door bloedwaarden te analyseren, kun je een goed beeld krijgen van je gezondheid. Het is echter ook belangrijk om naar je leefstijl, familiegeschiedenis en andere factoren te kijken om een volledig beeld van je gezondheid te krijgen. Door regelmatig deze bloedwaarden te meten en ze vervolgens te gebruiken in een persoonlijk plan, kun je je gezondheid, levensduur, prestaties en welzijn verbeteren.

    Welke bloedwaarden worden getest?

    Met de gezondheischeck wordt niet altijd het zelfde lijstje waarden gecheckt. Dit is namelijk per persoon verschillend. Dit heeft te maken met jouw doelstelling, jouw genen en eventuele klachten. Mogelijke onderdelen die getest kunnen worden zijn: 

    • Algemeen bloedbeeld
    • Cholesterol
    • Leverfunctie
    • Schildklierfunctie
    • Methylering
    • Ontsteking
    • Vitamine & Mineralen
    • Intoleranties
    Hoelang duurt een gezondheidscheck?

    De gezondheidscheck bestaat uit 2 consulten en onderzoek naar keuzen. In het eerste consult bespreken wij je huidige levensstijl en waar je meer inzicht in zou willen hebben. Het tweede consult bespreken we de eventuele uitslag en krijg je een plan mee om je gezondheid nog verder te optimaliseren. Dit plan bestaat uit voeding, levensstijl en aanvullende suppletie.

    Waar kan ik de bloedtest afnemen?

    Het bloed kan worden afgenomen bij een punt bij jou in de buurt. Dit gebeurt veneuze zoals je misschien wel gewend bent bij de dokter. Wil je liever een vingerprik? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden, hou er wel rekening mee dat uitsluitend in Amsterdam gedaan kan worden.

    Wanneer kan ik het best bloed afnemen?

    Mijn advies is om ‘s ochtends bloed te laten prikken en de testkit op dezelfde dag gratis terug te sturen met de bijgeleverde retourenvelop. Het is echter belangrijk om dit niet op vrijdag, zaterdag of zondag te doen, omdat er dan een risico bestaat dat het bloed niet op tijd in het laboratorium aankomt voor een nauwkeurige meting.

    Hoelang duurt de de uitslag van het bloedonderzoek?

    Meestal zijn de bloeduitslagen binnen tien dagen bij mij bekend, vanuit daar kunnen wij een plan van aanpak maken.

    Wordt de gezondheidscheck vergoed?

    De gezondheidscheck wordt helaas niet vergoed. Tegenwoordig valt ook bloedprikken bij de huisarts of het ziekenhuis onder je eigen risico.