Bloed suiker meten

Ontdek met bloed suiker meten het geheim van een gezonde leefstijl. Ervaar je je leven soms als een onophoudelijke achtbaan van energiepieken en -dalen? Heb je moeite om gewicht te verliezen, ondanks je beste inspanningen? Of lijkt het alsof je na elke maaltijd met een after-dinner dip worstelt? Gelukkig kun je door je bloedsuiker te meten, deze achtbaan tot stilstand brengen. Met behulp van de Bloed Suiker Analyse kunnen we identificeren welke voedingsmiddelen bijdragen aan gewichtstoename en verklaren waarom je weinig energie hebt of slecht slaapt.

bloed-suiker-meten

BiometrIQ gekwalificeerd

Meten is weten! Kom te weten hoe jouw lichaam werkt aan de hand van geavanceerde BiometrIQ analyses.

Gepersonaliseerd voeding en sportadvies:

Ieder lichaam werkt anders. Op basis van de inzichten uit de analyses stel ik een gepersonaliseerd plan op, wat voor jou werkt.

Snel resultaat

Met de suikeranalyse kun je al in de tweede week van de analyse resultaat boeken.

Waarom je bloedsuiker meten?

Het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel heeft een enorme invloed op jouw leven. Het zorgt voor constante energie gedurende de dag, helpt bij het beheersen van je eetlust en stabiliseert je stemmingen. Plus, het speelt een cruciale rol bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Door regelmatig je bloedsuiker te meten, kun je patronen en trends in je glucosewaarden ontdekken. Hierdoor kun je zien hoe voeding, lichaamsbeweging, stress en slaap jouw bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Kortom: door jouw suiker te meten krijg je beter inzicht krijgt in hoe jouw lichaam reageert op voeding en beweging. Dit geeft je de de controle om verstandige keuzes te maken en aanpassingen in je levensstijl door te voeren die een positieve impact hebben op jouw gezondheid.

Wat levert de Bloedsuiker Analyse je op?

Heb je dagelijks last van te weinig energie? Ervaar je die bekende after dinner dip? En ondanks verschillende afvalpogingen lukt het maar niet om gewicht te verliezen? Het is belangrijk om te weten dat deze klachten niet normaal zijn als je ze langdurig ervaart. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om de oorzaak van deze klachten te achterhalen en blijvend resultaat te boeken. Het meten van bloedsuiker is daar een van. Door het in kaart brengen van de glucosestofwisseling kun je een beter begrip krijgen van jouw lichaam, gezondheidsdoelen effectiever nastreven en een gezondere levensstijl ontwikkelen.

Z

Op maat gemaakt aanpak: Door het in kaart brengen van de glucosestofwisseling krijgt elke persoon een op maat gemaakt plan dat specifiek is afgestemd op hun lichaam en behoeften. Dit zorgt voor een persoonlijkere en effectievere aanpak van de gezondheidsdoelen.

Z

Optimalisatie van de voeding: Het begrijpen van de glucosestofwisseling helpt bij het identificeren van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Met deze kennis kan men een dieet samenstellen dat de bloedsuikerwaarden stabiliseert en bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Z

Gewichtsbeheersing: Door de glucosestofwisseling in kaart te brengen, kan men inzicht krijgen in hoe het lichaam reageert op voeding en welke factoren mogelijk bijdragen aan gewichtstoename. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van strategieën om het gewicht onder controle te houden of af te vallen.

Z

Verbeterde energieniveaus: Een stabiele glucosestofwisseling zorgt voor een constante toevoer van energie gedurende de dag. Door inzicht te krijgen in hoe voeding de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, kunnen energiedips en vermoeidheid worden verminderd.

Z

Preventie en beheersing van diabetes: Het monitoren van de glucosestofwisseling is essentieel voor mensen met diabetes. Door de bloedsuikerwaarden te begrijpen, kunnen ze beter hun medicatie en dieet beheren en complicaties verminderen.

Z

Gezonde levensstijl: Het in kaart brengen van de glucosestofwisseling stimuleert bewustwording van voedingskeuzes en levensstijlgewoonten. Dit kan leiden tot een gezondere algehele levensstijl, met positieve effecten op de algehele gezondheid en het welzijn.

Z

Ondersteuning bij sportprestaties: Voor atleten en sporters is het begrijpen van de glucosestofwisseling van cruciaal belang. Door de reactie van het lichaam op voeding en training te meten, kunnen ze hun prestaties optimaliseren en hersteltijden verkorten.

Klaar voor een leven vol energie?

Ben je klaar voor een positieve verandering in je leven? Bereid je voor op gewichtsverlies, ongekende energie, topprestaties tijdens het sporten en nog zoveel meer! Jouw nieuwe, gezonde en energieke leven wacht op je. Let’s do this!

Hoe werkt het?

Ontdek het geheim van een gezonde levensstijl. De Bloedsuiker Analyse is de nieuwste sensatie waar je absoluut niet zonder kunt. Met een slimme glucose sensor die gedurende 14 dagen, 24/7, je bloedsuikerwaarden meet, houden we alles in de gaten. Van voeding en beweging tot slaap en stress. En we combineren dit met jouw persoonlijke voedingsdagboek. Zo brengen we je suikerrespons tot in de puntjes in kaart en stellen we een voedingsplan of trainingsschema op dat speciaal voor jou is ontworpen.

Intake consult

Bij het intake consult brengen we de sensor aan en installeren we de app. Gedurende de eerste week scan je de sensor om je bloedsuikerspiegel te meten, terwijl je je voedingsinname en bewegingsmomenten vastlegt. We willen alles weten over jouw huidige levensstijl, zodat we precies kunnen zien waar we aan kunnen werken.

Tweede consult

Na 4-7 dagen komen we samen om de resultaten te bespreken. We kijken naar je voeding en beweging en brainstormen over manieren om het nog beter te maken. En geloof me, de aanbevelingen die je krijgt, zijn goud waard! Pas ze zo goed mogelijk toe en zie hoe je lichaam in no-time positief reageert.

Vervolgsessie

Op dag 14 evalueren we jouw gepersonaliseerde voedingsplan of trainingsschema. We kijken naar de impact die deze aanpassingen hebben gehad op je bloedsuikerspiegel en gewicht. En als er nog verdere aanpassingen nodig zijn, passen we die gewoon aan!

FAQ

Wat zijn de kosten van het meten van bloedsuiker?

De kosten van de suikeranalyse inclusief de sensor bedragen €375,-.

Wat is een BiometrIQ suikeranalyse?

Met behulp van een glucose sensor is het mogelijk om gedurende een periode van 14 dagen de bloedsuikerspiegel om het kwartier te monitoren.  De verzamelde glucosegegevens worden gecombineerd met een voedingsdagboek en samengebracht in een interactief rapport door BiometrIQ. Dit rapport geeft je inzichten een gepersonaliseerd beeld schetsen van hoe jouw lichaam reageert op suikers en koolhydraten.

Voor wie is de BiometrIQ suikeranalyse geschikt?

 

 • Als je overgewicht hebt en moeite ervaart om af te vallen
 • Als je vaak zin hebt in zoet of vaak een hongergevoel ervaart
 • Als je vaak moe en futloos bent (namiddag dip)
 • Als je regelmatig hoofdpijn hebt
 • Als je bang bent dat je diabetes aan het ontwikkelen bent (of diabetes in je familie voorkomt)
 • Als je volledig op jouw lichaam afgestemd voedingsadvies wil krijgen
 • Als je bijkomende gezondheidsklachten hebt zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk, …
Waar wordt de glucose sensor geplaatst?

De sensor wordt op de achterkant van de bovenarm geplaatst, dit kun je zelf doen of laten doen bij mij in de praktijk.

Hoevaak moet ik de sensor vervangen?

In principe draag je de sensor voor 14 dagen, in deze periode blijft de sensor zitten en kun je dus dag en nacht meten wat er met jouw glucose spiegel gebeurt. Na 14 dagen wordt de sensor gedeactiveerd en kan deze worden verwijderd.

  Wordt de glucose sensor vergoed?

  Helaas wordt het dragen van een glucose sensor alleen vergoed bij diabetes patiënten. Mijn Bloedsuiker Analyse is echt bedoeld om je inzicht te geven, niet voor het stellen van een diagnose.