Leefstijlcoach

Ben jij op zoek naar een leefstijlcoach die jou kan helpen om jouw levensstijl te verbeteren? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als leefstijlcoach help ik mensen graag om gezonder te leven en beter in je vel te zitten. Of je nu meer wilt bewegen, een betere balans wilt tussen privé en werk of je gewoon (mentaal) lekkerder in je vel wilt zitten: ik help jou in de zoektocht naar het verbeteren van jouw algehele gezondheid.

Een persoonlijk plan dat bij je past

In plaats van het volgen van een generiek programma, zal ik je helpen om een persoonlijk plan te ontwikkelen dat past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

10 jaren deskundige ervaring

Door ruim 10 jaren ervaring op het gebied van voeding, sport en gedragstraining kan ik je begeleiden naar het leven waar je al lange tijd van droomt.

Holistisch visie voor langdurig resultaat

Door de verschillende inzichten help ik je om beter (be)grip te krijgen op de verschillende leefstijlfactoren die van invloed zijn op je gezondheid.

Krijg met een lifestyle coach grip op jouw gezondheid

We weten allemaal dat een gezonde levensstijl belangrijk is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Maar wat is nou precies gezondheid? In mijn verleden ben ik een keer onderstaand citaat tegen gekomen, deze tekst weerspiegelt voor mij waar gezondheid om draait:

“Een gelukkig leven is volgens oosterse filosofien het resultaat van een evenwichtige combinatie van jouw buitenwereld (materialistisch), jouw fysieke wereld (je lichaam) en de spirituele wereld (jouw geest). De geest geeft geluk, je lichaam gezondheid en de materiele wereld geeft je comfort. Wanneer deze drie elementen met elkaar in evenwicht zijn, zal je rust en harmonie in jezelf ervaren.” – onbekende schrijver

Vanuit mijn rol als lifestyle coach hoop ik jou meer grip te geven op een evenwichtiger leefstijl zodat je meer rust en harmonie zult ervaren.

Wat doet een lifestyle coach?

Ben je op zoek naar een blijvend een gezonde leefstijl? We weten allemaal dat een gezonde levensstijl belangrijk is voor onze algehele gezondheid en welzijn. In de praktijk blijkt alleen dat dit vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Het kan lastig zijn om gezonde keuzes te maken en vol te houden in onze drukke en hectische levens. Dit is waar een leefstijlcoach van onschatbare waarde kan zijn.

Een leefstijlcoach is jouw gids als je jouw dagelijkse gewoontes wilt veranderen. Om je gezond te voelen. Nu, maar vooral ook in de toekomst!  Misschien wil je wel afvallen of ervaar je continue stress? Of misschien ben je wel op zoek naar meer houvast om jouw goede voornemens voor bewegen vol te houden? Een lifestyle coach vertelt je niet wat je moet doen, maar gaat samen met jou op zoek naar wat jij kunt en wilt doen om jouw leefstijl aan te passen. We gaan op zoek naar jouw motivatie zodat je dit nieuwe gedrag blijvend vol kunt houden.

Mijn oplossingen voor een gezonder leven

Afhankelijk van welke obstakels je ervaart, werk ik samen met jou aan onder andere jouw motivatie, valkuilen, het vergroten van jouw wilskracht, het veranderen van oude gewoontes en het voorkomen van terugval. Op die manier coach ik je stap voor stap bij het realiseren van een leefstijl waar je jezelf goed bij voelt, die bij jou past en voor jou werkt. Ik help jou stapsgewijs om jouw doelen op te stellen én te realiseren. Je kunt bij mij terecht voor:

Sportvasten

Bloedsuiker meten

Gezondheidscheck

Zij gingen jou al voor!

Aan de slag?

Heb jij de behoefte om je levensstijl nu echt serieus aan te pakken en ben je klaar met ‘zelf proberen?’ Ik help je graag van A tot Z naar een gezonder leven!

Stap 1
Een mini consult

Ben je benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen als coach? Plan een gratis en vrijblijvend kennismaking van 30 minuten en ontdek of mijn werkwijze aansluit op het gebied van jouw klachten.

Stap 2
Een persoonlijk plan dat bij je past

Een van de grootste voordelen van het werken met een leefstijlcoach is dat je een persoonlijk plan krijgt dat is afgestemd op jouw behoeften, doelen en levensstijl. In plaats van het volgen van een generiek dieet of trainingsprogramma, zal ik je helpen om een plan te ontwikkelen dat past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Stap 3
Aan de slag

Door ruim 10 jaar lange ervaring op het gebied van voeding, sport en gedragstraining kan ik je begeleiden naar het leven waar je al lange tijd van droomt. Of je nu worstelt met voeding, beweging of andere leefstijlfactoren, ik help je om deze problemen aan te pakken en bij het creëren van een gezondere levensstijl.

Door samen te werken help ik je om beter te begrijpen hoe verschillende leefstijlfactoren van invloed zijn op je gezondheid. Of het nu gaat om voeding, beweging, slaap of stress, ik kan je helpen om te begrijpen hoe deze factoren werken en hoe je ze kunt optimaliseren om je gezondheid te verbeteren.

Stap 4
Monitoren & nazorg

Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je alleen werkt aan een gezonde levensstijl. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele informatie die tegenwoordig te vinden is op het internet. Ik ben er zodat jij gemotiveerd blijft en ben de stok achter de deur op de zware momenten. Door wekelijks te communiceren en je voortgang te monitoren, zorg ik er voor dat jij je doelen te bereikt.

FAQ

Welke leeftstijlcoach wordt vergoed?

Of een leefstijlcoach wordt vergoed, hangt af van de zorgverzekeraar en het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten. Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor leefstijlcoaching als onderdeel van een aanvullende verzekering. Het is daarom verstandig om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken of leefstijlcoaching wordt vergoed en onder welke voorwaarden. Het kan ook zijn dat leefstijlcoaching wordt vergoed via de werkgever of via de gemeente als onderdeel van een preventieprogramma of gezondheidsbevorderingsproject. Het is daarom raadzaam om bij de werkgever of gemeente na te gaan of er mogelijkheden zijn voor vergoeding van leefstijlcoaching.