Ik voelde de tranen branden…

1 nov 2022 | Persoonlijk | 0 comments

Het was een grijze dinsdag ergens in maart. Ik werkte in die tijd op een productie kantoor waar ik in de voorbereiding zat van twee televisie films.

Mijn to-do lijst was eindeloos, de telefoon ging continu en de mails bleven maar binnen stromen.
Hoewel mijn hoofd overvol was, was mijn buikpijn alles overheersend. De constante pijn kon ik niet uitsluitend. Ik voelde de druk toenemen, de aandrang om naar de WC te gaan werd sterken.
Eenmaal op de WC, starend naar de deur vlak voor mijn neus, gebeurde er niets. Enkel wat lucht ontsnappingen die ik zoveel mogelijk probeerde te beperken in de angst dat iemand mij ook maar zou horen.
Het liefst zou ik nog een tijdje blijven zitten, wachten tot er dan toch ontlasting in de pot zou vallen. Maar ik voelde mij opgelaten ‘ wat als iemand zou merken hoe lang ik op de toilette zou zitten?’
Ik besluit mijn poging tot ontlasting op te geven. Ik haal nog even een kop thee in de keuken en dan maar proberen te focussen op mijn werk.

Lunch time!

Tijd voor lunch, een voordeel aan werken op kantoor was toch wel de uitgebreide lunch. Vers brood, sneetjes maar ook bolletjes van de bakker op de hoek. De keuze aan beleg is overweldigend, hummus, jonge kaas, oude kaas, vlees waren, avocado maar ook plakjes tomaat en komkommer en als toetje pindakaas met hagelslag op je boterham.

Maar zittend daar aan tafel met al mijn collega’s voel ik de tranen in mijn ogen opwellen. Al dat eten maakt mij alleen maar zieker.
Bij alles wat ik eet krijg ik alleen maar meer buikpijn, voel ik mij alleen maar nog moedelozer worden..

‘waarom eet je niet Koos?’ sommige collega’s is het opgevallen dat mij bord nog leeg is. Ik probeer een grapje ‘ ik weet niet wat ik moet kiezen’, ik wil maar niet vertellen dat die constante buikpijn verandert in helse pijn zodra ik eet…
Ik pak een rijstwafel en smeer er een beetje pindakaas op..

‘wanneer gaat die buikpijn toch eens weg?’

Herken jij je in mijn verhaal, en wil je misschien jouw verhaal met mij delen? Dat kan! 

Wellicht vind je dit ook interessant

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi! Mijn naam is Koosje

Ik ben Koosje en ik had jarenlang last van chronische vermoeidheid en darmklachten. Ik was doodop en stond ver van mijzelf af.

Categorieën

Freebies

Webinar