Hoe mijn droomreis uitliep in een nachtmerrie

11 nov 2022 | Persoonlijk | 0 comments

In 2009 ging er een lang gekoesterde droom in vervulling. Hoewel ik dat jaar ook mijn grootste droom, olympisch kampioen worden, had opgegeven. Was een lang gekoesterde wens om leeuwen in het wild te zien. Zulke mooie, krachtige dieren die wilde ik graag van dichtbij bekijken, in hun natuurlijk habitat. Met wat geld dat ik verdiend had op mijn stage en een schenking van mijn opa en oma kocht ik een vliegticket ik melde mij aan als vrijwilliger bij een game lodge. En mijn droom reis kon beginnen.

Afrika

Vlak na mijn 19de verjaardag stapte ik in mijn eentje in het vliegtuig op weg naar Zuid-Afrika. Toen ik vertrok had ik een retour ticket voor een maand, uiteindelijk werden het de beste 5,5 maand van mijn leven. Ik had de kans om te werken op een echte safari lodge. Bevond mij elke dag tussen de wilde dieren. En deed zelfs de opleiding tot safari gids, een droom die uitkwam. Het voelde als thuis, de natuur, de dieren en de temperatuur maakte Afrika tot een plek waar ik wel zou willen wonen.

Maar mijn droom reis veranderde op het moment dat ik een ernstige infectie opliep. Ik lag 1,5 week met 42 graden koorts in bed, en eerlijk gezegd kan ik mij weinig herinneren van die periode. Ik heb mij een maand slap gevoeld en het herstel duurde lang, uit het “niets” speelde mijn darmen op. Alles wat ik at maakte mijn darmen van streek. Ik blies op, had pijn, kramp en raakte vreselijk geconstipeerd.

Terug in Nederland werd het alleen maar erger, ik leek wel negen maanden zwanger en kon nauwelijks voedsel verdragen. Regelmatig lag ik in foetus houding op de grond van de pijn, van de steken en de kramp in mijn buik. Mijn obstipatie bleef aanhouden en niet leek te helpen. Ik liep de deur van de huisartsenpraktijk plat, maar de zoektocht naar de oorzaak van mijn klachten draaide op niets uit.

Dit was de eerste keer dat de woorden prikkelbare darm syndroom viel….

Wellicht vind je dit ook interessant

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi! Mijn naam is Koosje

Ik ben Koosje en ik had jarenlang last van chronische vermoeidheid en darmklachten. Ik was doodop en stond ver van mijzelf af.

Categorieën

Freebies

Webinar